Legfelsőbb Birkaság

Lorgem Címkék: kommunizmus legfelsőbb bíróság állambiztonság2010.06.05. 13:21

A honi demokrácia alapköveit jelentő intézményeink kitűnően szuperálnak, amint azt eddig is láttuk többek között az Országgyűlés működését szemlélve. Sőt, mi több, versenyeznek is egymással, hogy melyikük tudja jobban elkápráztatni makulátlan működésével a magyar választópolgárok sokaságát. Az igazságszolgáltatás a választások során kissé háttérbe szorult e tekintetben, a jelek szerint úgy érezhették, ideje villantani valamit. Jelentem sikerült nekik.

A Legfelsőbb Bíróság sikeresen bizonyította történelmi kompetenciáját. Megmagyarázták az igen tisztelt bíró urak hogy az előző rendszerben az állambiztonságot nem a Párt irányította. Akkor vajon mit jelenthet a "pártállami" jelző a kommunista (államszocialista, szocialista, amelyik tetszik) rendszer vonatkozásában? Azt el sem tudom képzelni hogy "hazabeszélt" a Legfelsőbb Bíróság (hiszen egy alkotmánybírónak volt kezdvező az ítélet), inkább csak kommunista rendszer történészek általi félreértelmezésére szerették volna felhívni a figyelmet. Milyen jó ebben az országban hogy mindenki azt csinálja amihez ért. Az ítélet szerint ugyan Kiss László alkotmánybíra egy igazi komcsi szarkeverő volt, de eme tevékenységét nem az állambiztonság megbízásából végezte, hanem csak a Párt kérésére, avagy egyszerűen unatkozott. Ez tényleg igen komoly erkölcsi különbségnek tűnik. Legalábbis a bíróság szerint. Mégpedig annyira, hogy ezért kell több millió forint kártérítést fizetnie egy történésznek. Mindez történt pedig vala az Úr kettőezer és tizedik esztendejében Magyarhonban, midőn immáron huszadik éve ama demokráciának nevezett rendszerben él vala a nép.

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr672053313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása