Az idegenek már a spájzban vannak

Lorgem 2010.05.24. 23:36

Bizonyára sokan megkönnyebbülve hagyták maguk mögött a nemrég lezárult adóbevallási mizériát. Bár még lehetnek vissza izgalmak, egy AHEP-től jövő levél formájában, de reméljük hogy ilyenekben senkinek nem lesz része. Viszont az adóbevalláshoz mellékelt útmutatót fellapozva egyértelmű bizonyítékot találtam a földönkívüliek létezésére.

Kis hazánk adózási rendszerében sok anomália fedezhető fel, ami már önmagában megérne egy egész tudományágat, de a mondat amely felkeltette az érdeklődésemet, az alábbi volt: "Itt kell bevallania azt az összeget is, amelyet nem önálló tevékenységére tekintettel borravalóként, hálapénzként kapott." Mi ez ha nem egyértelmű bizonyíték arra hogy a földönkívüliek már beszivárogtak a magyar közigazgatás legfelsőbb köreibe? Ugyanis a tisztességes, adóelkerülésben megőszült magyar állampolgároknak sokkal könnyebb élet jutott volna eddig, ha a mindenféle adók bevezetése óta ezzel a naiv hozzáállással működött volna az adóhivatal. Mert aki föld ezen kis szegletén él, annak a hivatalok kijátszása beleivódott a vérébe, - bár azon lehet vitatkozni hogy a magyar virtus okán, vagy egyszerűen csak azért mert nem szeret túl sokat dolgozni túl kevés pénzért - és az adóbevallás ezen passzusának segítségével legfeljebb egy térdcsapkodással egybekötött röhögést lehet kisajtolni belőle, pénzt nemigen. És ezt a törvényhozásban illetve az adóhivatalban is tudnák az illetékesek, hacsak egyikük-másikuk nem egy teljesen idegen világból csöppent volna ide. A talány másik lehetséges magyarázata az lenne hogy az illetékesek belátták hogy az adórendszerünk teljesen komolytalan valamint betarthatatlan, és így próbáltak egy kis jókedvet csempészni az adóbevallással töltött keserves órákba. De az előbbi jóval valószínűbb magyarázat.

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr932028496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.25. 12:11:55

OFF a témához, de a bloghoz mégsem, hiszen a bloghoz nyújt segítséget

Készítettem egy hírgyűjtő oldalt, ennek a tartalmi feltöltéséhez kellene segítség, hogy használható legyen a dolog.

Szóval arról van szó, hogy ha valahol olvasol valami hírt, adatot, ami már meglévő/várható témával kapcsolatos hír, adat, akkor azt ebbe a rendszerbe vidd fel aminek a linkjét lejebb megtalálod. Így elég tisztességes hír nyilvántartást lehet készíteni melyben mindenféle paraméter alapján listázhatóak a hírek, többféle összefüggés és adattartalom alapján. (persze, csak ha ki vannak töltve a hírhez tartozó rovatok.)
Ez nagy segítség egy egy anyag összegyűjtéséhez a blogok postíróinak, és a kommentelőknek is, no meg bárkinek aki blogot vezet.
Bármilyen hírt fel lehet vinni.
A rendszerbe hír felvitel és a funkciók nagy része regisztrációval működik, a regisztráció egyenlőre nem visszajelzéses, hanem automatikus elfogadású.
A híreket nem ellenőrzi senki mi van felvíve, bízom benne, hogy nem kamu híreket, a vakvilágba mutató linkeket töltötök fel.

Tehát ha segítenétek egy kicsit az általatok olvasott blogokat vezetők munkáját, töltsetek fel mindenféle hírt amit találtok, nem nagy gond, ha egy hír több példányban is fenn van, de azért nézzétek meg, hogy ne rakjátok fel ugyanazt a tartalmat, illetve lehetőleg csak akkor, ha más forrásokra hivatkozás is van benne, mint az eredetiben.

Akinek van kedve, ideje, elhivatottsága, akár az eddigi a blogon található postokat is átnézheti, meg a postokhoz tartozó egyéb hivatkozásokat, és feltöltheti.
Egy példát csináltam, hogyan is néz ki a dolog: hirgyujto.i-honlapkeszites.hu/popup.php?sb_id=9

Az oldal elérhetősége: hirgyujto.i-honlapkeszites.hu

ON
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása