Vers mindenkinek: Dávid Ibolya for president

Lorgem Címkék: mdf vers mindenkinek liberalizmus orbán viktor dávid ibolya tudósok bokros lajos2010.02.23. 06:00

Nem kell aggódni, nem őrültem meg és írtam szerelmesverset a magyar Vaslady-nek, mindössze szeretném bemutatni a sokak által az "Apa kocsit hajt" című örökbecsű művükért (egyesek szerint merénylet, az agyunk ivástól még megkímélt, használhatónak hitt részei ellen) tisztelt és szeretett Tudósok zenekar legújabb klipjét.

Valójában a "vers mindenkinek" rovat egy jó nagy átverés mert egyrészt nem vers másrészt pediglen nem mindenkinek - úgyhogy a kortárs költészet iránt rajongók elkulloghatnak - , de jobban hangzik mint az hogy "dal vájtfülűeknek". Bár ha valakinek van rá jobb ötlete, az szóljon hozzá de 'izibe!

 

Azt már az elején szögezzük le, hogy a klip (igen cizelláltan kifejezve, az úri közönség legnagyobb megelégedésére) odab@sz. Szerelmi vallomásba oltott oltás (ezért én kérek elnézést), amit rögtön fel is terjesztenék a magasságos Elbutításügyi Oktatásügyi Minisztériumba érettségi tétel gyanánt, ha még lenne ilyen vizsga a felnőttkorba éppen hogy belépett taknyos kölkök* értékes ifjúság számára, és nem csak szövegértési feladatok halmaza. No de visszakanyarodva a leendő nyugdíjamat(?) fizető(?) generáció nevelésének fontos kérdéseiről, a cikk tulajdonképpeni tárgyát képező audiovizuális élmény sebes sodrású patakjának eredeti medrébe, nem találkoztam még a "Boci, boci, tarka" kezdetű sláger ilyen haladó szellemű feldolgozásával, melynek segítségével a szerzők finoman kifejezik véleményüket a mai magyar politikai életről, egyetlen egy, nyomdafestéket sajnos egyre jobban tűrő szó (a gyengébbek kedvéért: k***a, g**i, f*******ó) - egyébként erősen indokolt - használata nélkül, ami már önmagában sem kis teljesítmény. Ezen mű dícséretére egyszerűen nem találok elég magasztos szavakat, nehezebben tudnék elképzelni kifinomultabb alkotást ebben a műfajban. Talán csak az ütne nagyobbat ha valaki a "lánc, lánc, eszterlánc" kezdetű versike segítségével bírálná a konvergenciaprogramot, a "gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet..." mondóka felhasználásával mutatna rá a liberalizmus elkorcsosulásának történelmi folyamatára, avagy a "hinta-palinta" erős üzenetével kezdődő dalocskával tárná fel Orbán Viktor demagógiájának sarokpontjait parlamenti ciklusokra lebontva.

 

 

*- ez természetesen nem vonatkozik a 18. életévüket már betöltött, csinos, értelmes, és facér hölgyekre

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr871780344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.02.23. 21:47:32

Na b+ milyen eroltetetten sikerult nagy nehezen a vegen Orban Viktorra rakotni.

Lorgem 2010.02.23. 22:01:18

@vazsmegyeigerdezsház: Épp csak ő jutott eszembe, de ne aggódj mert kap külön posztot, csak egyelőre a maszop és az mdf tülekedik a hülyeség élharcosa címért :P

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.03.03. 10:43:48

Kész ez a videó, de olyan érzésem van, hogy nem hozták ki belőle a maximumot...
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása