Kösz, Knut!

Lorgem Címkék: kettős állampolgárság bullshit generátor kisebbségvédelem knut vollebaek2010.05.28. 18:42

A fejlett Nyugat-Európában igen régi és szép hagyományai vannak a kisebbségek védelmének, elég ha például az angolokra gondolunk, de a franciáknak sincsenek kisebb érdemeik ezen a téren. Mostanság a kisebbségvédelem egyik élharcosa Knut Vollebaek (az EBESZ kisebbségi főbiztosa) aki hazája, Norvégia hírét öregbíti áldásos tevékenysége nyomán. Ideutazott Európa közepébe, hozzánk, kik alig vártuk bölcs kinyilatkoztatását a kettős állampolgárság ügyében. Jól meg is mondta. De mit is? Kétlem hogy ő maga tudná, de ennek a magyarázata az lehet hogy az asszisztense viccből egy diplomáciai bullshit-generátorral (bár egyesek szerint a diplomácia írásban elérhető része már önmagában is bullshit) írt egy szöveget, és véletlenül azt adta neki az eredeti helyett. De ez senkinek sem tűnt fel, úgyhogy nem látták szükségesnek a presztízsveszteséggel járó bocsánatkéréseket megejteteni az érintett felek irányába.

Az eredeti valahogy így hangozhatott: Minden embernek szíve joga eldönteni hogy mely ország állampolgára kíván lenni, és akár többes állampolgársággal is rendelkezhet. Mivel ez nem sérti más emberek állampolgársághoz való jogát, nem látom értelmét hogy egy állam önkényesen korlátozza a polgárai azon jogát hogy akár egy másik állampolgársággal rendelkezzenek a meglévő mellé, hovatovább az alapvető emberi jogok súlyos megsértésének tartanám azt, hogy az állam az ezzel a lehetőséggel élő polgárait megfosztaná eredeti állampolgárságuktól.Arról már nem is beszélve hogy ez az állam megadta a kettős állampolgárságot a határain kívül élő, és ezt kérvényező polgároknak.

Nem baj Knut, ez most nem jött össze, de azért köszönjük a próbálkozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr202038438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása