Testi és lelki rokkantak + Dugovics-díj eredményhirdetés

Lorgem Címkék: európai emberi jogi bíróság dugovics díj2010.05.23. 23:03

Kis technikai szünet után feléledt a blog, mint egy tádzsik menekült, akit éppen most szedtek ki a röszkei határnál a kamionból, ahol előtte heteken át egy kisebb tengerimalac életterének megfelelő térfogatú helyen igyekezett indiai jógikat megszégyenítő hatékonysággal minimalizálni életfunkcióit. Azoknak akik nem vevők a hosszú körmondatokba palacsintatöltelék gyanánt betekert hasonlatokra: visszatért a Beszóló blog.

Ma először is a Dugovics-díj eredményhirdetéséről ejtek szót, mely kemény versenyben dőlt el, ami nem is csoda hiszen a mezőny roppant erős volt. Számos próbálkozó küzdött azért hogy Dugovics Titusz nyomdokaiba lépjen, de közülük csak egy lehetett győztes. Az első helyezett pedig az Ismeretlen Tehetség, aki valószínűleg kiváló szónoki képességeivel, és modern de mégis visszafogott, politikushoz méltó megjelenésével vívta ki a szavazók csodálatát. Nyereménye az, hogy beajánlom valamelyik, a választáson állva maradt pártba, ahol hozzá hasonló politikai géniuszok között folytathatná ragyogó munkásságát.

De hogy szó legyen a mai bejegyzés fő témájáról is: az általam eddig is igen sokra becsült Emberi Jogok Európai Bírósága újból bizonyítékot szolgáltatott végtelen bölcsességéről, amennyiben valaki kételkedett volna ebben. Áldhatjuk a szerencsénket hogy létezik ez a testület, hiszen égbekiáltó igazságtalanságot tárt fel! Engel Zoltán a többszörösen kitüntetett előéletű (senkit se tévesszen meg hogy a "büntetett" szót használják a cikkekben, ez mindössze elírás) talpig becsületes (alulról számítva) állampolgár, nyomorult helyzetében kénytelen volt betörni egy - minden bizonnyal az ő kizsákmányolásából meggazdagodott - gazdag ember villájába még 2003-ban, de valamiért tartózkodtak rendőrök is a helyszínen és a tudtára adták hogy nem örülnek a tervének. Ekkor ő igen elszomorodott, de hogy feldobja a hangulatot, mentőötletként azt a játékot akarta játszani a rend őreivel hogy rájuk lő, ők pedig elugranak. Sajnálatos módon a rendőrök nem ismerték ezt a játékot, és ebből kifolyólag egyikük életét vesztette. Hősünk sem úszta meg a dolgot, őt leszázalékolták, és még börtönbe is csukták. Ott viszont igen csúnyán bántak vele, amit ő sérelmezett és az emberi jogi bírákhoz fordult, akik igen bölcs döntést hoztak, és megítéltek neki 12 ezer eurót erkölcsi kártérítésként, ezzel is bizonyítva hogy az igazság mindig győzedelmeskedik.

Holnap az APEH-ről lesz szó, sokak kedvenc intézményéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr922026367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása