Demszky, az ártatlanok védőszentje

Lorgem Címkék: demszky gábor2010.03.02. 23:57

Gyönyörű és kultúrált székesfővárosunk főpolgármesteréről már sok mindent megtudtunk, de mára az is kiderült hogy képes magát feláldozni másokért.

Meglepő, ugye? Pedig Demszky Gábor egy nemes jellem. Noha sok botrány van a fővárosban mostanság, de ő kitart a helyén mint a német 6. hadsereg Sztálingrádban. Ha valaki négyszer tudott választást nyerni egy azóta sem elkészült 4-es metróval az az ember már bármilyen mérce szerint óriási tehetség. Márpedig hősünk pont beleesik a világ polgármestereinek eme szűk halmazába. De miről is van szó, kérem szépen? Így szólott a nagy ember a Hagyó Miklóst és Mesterházy Ernőt is minimum kellemetlen helyzetbe hozó botrányok után: "Ha lemondana, hátralépne, azzal azt üzenné, hogy elvállalja a felelősséget, amivel nagyon nehéz, kellemetlen helyzetbe hozná azokat, akik ártatlanok." Lassan emésszük az információt. Szükség lesz rá, nehogy megfeküdje a gyomrunkat. Akinek még ettől a retorikai gyöngyszemtől sem égtek ki a logikai áramkörei az tartson velük egy kis szövegértelmező túrára. Tehát kezdjük azzal hogy a lemondásával vállalná a felelősséget. Miért? Eddig nem vállalt felelősséget, amíg pozícióban volt? Legalábbis problémásnak tűnik a dolog, tekintve hogy egy több mint 1,5 milliós város fejeként (nem) teszi ezt. Aztán itt van a tényállás miszerint háttérbe vonulásával hozna kellemetlen helyzetbe valakiket. Ezek szerint most, amíg előtérben van, védi őket. Talán rosszat csináltak? Nem lehet, hiszen ártatlanok. Tehát valakik ártatlanokat üldöznek. Helyben vagyunk. Eszerint mégiscsak hasznos hogy főpolgármesterünk a helyén maradt. A helyén maradt és ártatlanokat ment. Végre valakire fel lehet nézni!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr141804598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása