Mi köti össze a Nokiát az SZKP XX. kongresszusával?

Lorgem Címkék: mszp fidesz nokia mdf gyurcsány ferenc jobbik sztálin elkúrás hruscsov szkp2010.02.26. 06:00

Mikor a mai cikk aprópóját képező hülyeség után kutattam a hálón, feltett szándékom volt politikamentes témát keresni, mert akármilyen szórakoztatóak tudnak lenni honatyáink, egy idő után jóból is megárt a sok, és meg kell vallani hogy bohócnak egész jók, csak nem a parlamentben van a helyük hanem a cikruszban.

És akkor felcsillant a reménysugár: a Nokia elrontotta a csúcsmobilt! Végre más jellegű hülyeségről is lehet írni - gondoltam én.

Rosszul gondoltam, mert a Nokia közel sem olyan nagy tehetség az elkúrásban, mint hőn szeretett exminiszterelnökünk. Igaz hogy sikeres eladásokat produkált az új csúcsmobil, - így a Nokia vezére - de a minősége közel sem megfelelő és ezért hatalmas csalódást okoz az ügyfeleknek. Érezzük a különbséget? Sőt, a finnek még olyanokat is mondtak hogy tanultak a hibákból, és vállalják a következményeket. Ez már totálisan idegenül hat a magyar fülnek. És hogy jön a képbe "Gyurcshányá"? Nem csak nosztalgiából emlegettem a nagy elkúrást. Mert visszatért. Mint a pénteki buli előtt elfogyasztott vacsora, amiről reméltük hogy soha többé nem kerül kapcsolatba a táplálék bevitelére szolgáló szervegyüttesünkkel. A Belvárosi Szabadegyetem rendezvényén tért vissza a napi politikába, ahová sikerült összegyűjteni az utolsó párszáz embert az országban akik még szívesen mutatkoznak vele. Mert abban biztosak lehetünk hogy párttársai közül sem sokan paroláznak vele szívesen, főleg azok, akiknek sikerült elcsesznie az újraválasztását, azzal hogy történelmi mélypontra süllyesztette az MSZP népszerűségét. No, erről jutott eszembe az SZKP nevezetes XX. kongresszusa, ahol Hruscsov elvtárs népmiképp revideálta elődjének, Acél elvtársnak több évtizedes munkásságát, de nem a szokott módon, pozitívabb irányba, hanem konkrétan elküldte a fenébe. Mondjuk könnyű dolga volt, mert a nevezett illető akkor már három éve jobblétre szenderült, és azóta is a égi kolhozokban folytatja népművelői tevékenységét. Nálunk viszont népköztársaság van, és így nem lehetett megvárni míg táncoslábú nagy vezérünket eléri a végelgyengülés, vagy egy figyelmetlen kamionsofőr megszabadítja az evilág gyötrelmeitől. Tehát saját pártja mutatott neki ajtót, mielőtt a választók tennék meg azt, de sokkal hangsúlyosabban. Amint látjuk, a számításba hiba került, mert a maszopot nem csak a Fidesz, de jó eséllyel a Jobbik is meg fogja előzni. És Sztálinnak van egy kétségtelen előnye Gyurcsánnyal szemben, mégpedig az hogy halott, és így nem is tud visszatérni. Mert a Szabadegyetem rendezvényén bebizonyosodott, hogy mindenki Ference ott folytatja ahol abbahagyta. Szemrebbenés nélkül kijelentette hogy az MDF és az ő pártja az őrizői a rendszerváltás eszmei és szellemi vívmányainak, a Fidesz "személyi kultuszos fordulatra készül". A Jobbik pedig hovatovább meg is tagadná az egészet. Ez a "rendszerváltás eszmei és szellemi vívmányai" olyan dolog lehet mint az Antalli hagyományok. Nagyon jól hangzik, de jót biztos nem jelent. Könnyebben érthető mire gondolt ha megemlítjük hogy az őszödi beszédet a rendszerváltás legfontosabb és legbátrabb beszédének nevezte. Ha így állunk akkor inkább én is megtagadom az egész gengszterváltást.

 Szent Ferenc király intelmei

A bejegyzés trackback címe:

https://beszolo.blog.hu/api/trackback/id/tr591791148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása